Khamis, 12 Disember 2013

HARI JUMAAT YANG BLUES

Salam..pagi jumaat.....pada kengkawan yang cuti hari ni selamat bercuti.. semoga dipermudahkan segala urusan.

Aramak..mood nak kerja skarang masih berkurangan.. xtau la pesal..dah lama cuti bersalin 90 hari mood asyik nak cuti jer..adoyai..kita kecian kat anas le kena tinggal dengan babysitter. huhu..sapa lagi papa dia la..x sampai ati katanya nak tinggal ngan nursery.  Bagus juga kita kata sebab xyah bayo rm15 kat diorang.. huhu..save gak ley la buat makan berdua duit tuh..kedekot..hah aha..

Budak kecik tuh dah pandai macam macam ragam skarang..xnak duk sorang la.. nak nengok tv la, nak agah2 la.x nak pakai barut. n many more..x sempat lagi nak masukkan gambo dia dalam nih.. nanti kita masukkan yek..sebab gambo2 dia banyak masuk dalam fb..aduh pengarang jantung ibu..

Hari ni ingat nak start buat hrmis prestasi tuh..pah tu..huhu.. ini plop jadinya...pening gak kepala dibuatnya.. x tau mana nak stat dolu..

Ok lah mengomel plop pagi2 ni.. kita jumpa lagi di lain lembaran yek...bye..

Rabu, 11 Disember 2013

KEK KEJU LELEH MELELEH

Salam semua kengkawan..hmm dah 1/2 tahun x menyentuh blog nih.. aduyai... rindu plop nak menulis sesuatu..try punya try ada masalah plop..pesal plop nih..ke ada virus.ke masalah line..
Try punya try dapat tapi kejap kejap timbul menatang tuh..ntah pe katanya. keh pun x pahang.

Skarang nih dok gatal tangan nak buat kek keju leleh sokmo..adus sedap x terhingganyer..

Gambar sekadar hiasan

So kpd kengkawan yang nak cuba boleh lah order : 0199784362 minimum order 3 bekas area lipis sahaja yek..

TERDAPAT PELBAGAI PERISA
1) PANDAN
2) BLUEBERRY
3) ROS
4) VANILLA
5) COKLAT
-Semua ni saya buat kek sponge yek
Rege : rm 12.00 jer
ukuran kek 8 x 3 inci

6) Kek Coklat Moist
7) Kek Red Velvet
Rege : RM 15.00
Bekas sama saja dengan kek sponge

Mula tuh saja jer bagi kengkawan pejabat makan.. tup2 ada yang nak order..makasih ye kengkawan yang support kiter..
Contact no..0199784362 - aida
jumlah order : minimum 3 bekas
penghantaran sekitar kuala Lipis n kalu nak pick up depan ipgktaa yek.

apo kono jang

testing testing testing

Selasa, 25 Jun 2013

Salam... satu Malaysia....

Aku rasa blog aku nih dah memang dah bersawang betul dah....huhu.. maklumlah sibuk.. dari tahun lepas lagi bulan 12 last update...

Skarang nih dah masuk 32 minggu baby dalam perut.. huhu... tu yang sibuk dan x larat dah kot..ngada2 juga kadang tu...saje manja2 manjakan diri yang dah sedia manja....

awal pregnant dolu ada bleeding n moring sickness... tu yang effect sampai x leh update...(ada kaitan ker).. tapi alhamdullillah skung dah naik daripada 43 kg ke 51 kg huhu..8 kg naik.. haha...maklumlah selera makan dah bertambah2.. Dalam seminggu lebih plak nak pose.. tu yang kena makan banyak2 tu.. takut baby kelaparan plok nanti.. hehe..

Skung tengah berkira2 nak cuti bersalin 3 bulan tapi x tau lah ble nak cutinya... due 21.8.13 tapi semua tu x leh nak jangka.. tuhan yang menentukan...

Nasib baik ada pengganti ke bengkel submodul Lnpt tuh.. kalu x kena g gak terboyot2 nih..dah lah sampai malam bengkel tuh.. 4 hari beb.. kalu g mau bengkak bontot jawabnyer...sedangkan duk pejabat pun dah x tahan sakitnya.. tapi leh gak bangun2 buat senaman. kalu duk kat bengkel tuh nak buat senaman kat depan orang lak? hu.. ikut suka aku jer... hah a...Terima kasih lah cik pengganti... daun keladi..

Plan memang nak bersalin di hospital swasta di kota bharu. tapi memandangkan raya nih di umah mak di jerantut.. kalu dan dan lah.. kalu x bersalin di hospital krjn. pun x per.. janji xder per2 masalah..insya allah..

Abang plok ikut jer cakap kome... nasib baik lah abang caring...dengor jer... x kisah.. tapi dia kesian kat aku sebab masa bersalin afiq ari tuh... misi cepat jer toreh tut sebab nak tukar shif katanya..tu yang abes... teruk tu..huhu.. aku dah x ingat dah... dia yang terasa plak..saaaayangg abang....

Kelengkapan baby cuma set tilam bantal yang belum dibuat lagi.. pakai hak lama jer. cover jer buat baru... ingat nak balik umah mak di jerantut minggu ni..tapi x bagi tau lagi cik abang kot dia ada plan lain plok.. huhu.. dia tu kalu x bagitau awal2 ada lah menda yang dia nak buat cuti sabtu ahad.. huuhu

Panjang gak membebel nih.. maklumlah lama dah xupdate kan..

Oklah bersua di len masa.....bye...