Rabu, 12 Disember 2012

PENCARIAN BARU BERMULA

Salam...
Semakin ku cari semakin banyak benda yang aku x tau... patutlah ramai yang dah surrender...he he..pencarian bermula setelah hati terdetik dan pesanan arwah ayahnda yang belum sempat ditunaikan....
Sebagai anak yang hampir ke destinasi yang dicari kurasakan akulah insan yang terpilih bagi melunaskan amanat arwah.... terasa sayu dan sedu juga hatiku x dapat menyelesaikannya semasa arwah masih hidup lagi......tapi apakan daya masa, halangan dan kederat yang tidak mengizinkan membuatkan segalanya terbantut ditengah jalan.. bagai ada pokok yang menghalang perjalanan di lebuhraya...

Terima kasih kuucapkan kepada rakan taulan yang banyak membimbing dan memberi bantuan semasa pencarian ini baru bermula...

Terima kasih juga kepada saudara2 yang banyak memberi petunjuk dan memberi semangatku untuk lebih terus berkeyakinan dalam pencarian ini..

Mungkin sudah suratan takdir waktu ini pencarianku bermula. sesudah 10 tahun lebih aku berada disini.........hati mulanya rasa xbisa mula mencari,,, sebab halangan yang datang menimpa2..kita hanya merancang, hanya tuhan yang menentukan.  Aku pasrah...aku ku cuba sedaya upayaku yang termampu..mak, abe, abang, kakak adik, rakan taulan, restuilah pencarianku ini..keikhlasan dan sokongan kalian amatku harapkan...

Kepada sesiapa yang membaca secara sengaja dan tidak sengaja article ini..yang mengetahui penghijrahan 4 orang bersaudara dari Minangkabau diharapkan menghubungi saya melalui e-mail...kerjasama anda tidak boleh saya balas melainkan dengan izin Allah dan hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya.

Terlalu sedikit maklumat yang saya ada yang membantutkan saya dalam pencarian ini... Arwah ayah ada berpesan manuskrip salasilah ada di Mela @ Kerambit, Jerantut..tapi saya xtau dengan siapa saya harus rujuk..
Setelah mencari dalam internet..makin pening dibuatnya.. sebab banyak sesi penghijrahan orang sana ke sini... kalu x silap dekat 5x sesi. yang paling dasyat ketika perang belanda ke atas pagar ruyung...semua kerabat diraja dibunuh oleh mereka dan mana yang sempat telah berhijrah ke semenanjung...so.. bermulalah satu ikatan orang sana dengan orang sini.....................................................................................................

Khamis, 6 Disember 2012

Isnin, 3 Disember 2012

HAPPY HOLIDAY TO ALL

Salam... semuanya.. fuh.. lama x update baru... mesti ada hak yang windu kat i... maklumlah.. orang glamor kan... hu hu..

Oleh kerana masa dah mengizinkan saya mengupdatekan blog ni. disini saya coretkan sedikit entry baru buat semua peminat seme...maklumlah dah jadi bujang kelamin skung nih. anak2 n husband dah pos ke kelantan..tinggal kita kat lepis nih sowang2.. kecian..

Tapi xperla. untuk sebulan bulan 12 nih jer.. jangan sampai x balik udah ler.. mengamuk ibu. ha ha..
Masih lagi dalam mood cuti.. nak start kerja pun rasa kureng.. x perla boss understanding kan.

hu hu.. leh lak masukkan gambar nih.. cuti agaknya line x busy kat opis nih.. hu hu.. nasib baik pengarah x skodeng.. ha ha ha..

Kisah afik merajuk sebab x dapat main dengan samsung galaxy tab 7.. he he.baru grap kat kbmall...menangis bersama2 along semalam sebab x kasi tab tuh.. he he.. ibu bli mahal2 nak bagi korang main.. mana patut beb.. x perlah nak soh papa blanja beli mainan lain lak ek.. ibu kesunyian kat lepih nih.. soh ibu buat teman lah tab tuh.. diorang merajuk sampai x nak cakap bile ibu call. hu hu.. apa la korang nih.. kecian ibu..
peper pun.. i love u all so much.. muaaaaaaaaaaaahhhh.... nanti ibu kasi main bile ibu balik kelantan ek...cayang ucuk acin apik...