Selasa, 25 Jun 2013

Salam... satu Malaysia....

Aku rasa blog aku nih dah memang dah bersawang betul dah....huhu.. maklumlah sibuk.. dari tahun lepas lagi bulan 12 last update...

Skarang nih dah masuk 32 minggu baby dalam perut.. huhu... tu yang sibuk dan x larat dah kot..ngada2 juga kadang tu...saje manja2 manjakan diri yang dah sedia manja....

awal pregnant dolu ada bleeding n moring sickness... tu yang effect sampai x leh update...(ada kaitan ker).. tapi alhamdullillah skung dah naik daripada 43 kg ke 51 kg huhu..8 kg naik.. haha...maklumlah selera makan dah bertambah2.. Dalam seminggu lebih plak nak pose.. tu yang kena makan banyak2 tu.. takut baby kelaparan plok nanti.. hehe..

Skung tengah berkira2 nak cuti bersalin 3 bulan tapi x tau lah ble nak cutinya... due 21.8.13 tapi semua tu x leh nak jangka.. tuhan yang menentukan...

Nasib baik ada pengganti ke bengkel submodul Lnpt tuh.. kalu x kena g gak terboyot2 nih..dah lah sampai malam bengkel tuh.. 4 hari beb.. kalu g mau bengkak bontot jawabnyer...sedangkan duk pejabat pun dah x tahan sakitnya.. tapi leh gak bangun2 buat senaman. kalu duk kat bengkel tuh nak buat senaman kat depan orang lak? hu.. ikut suka aku jer... hah a...Terima kasih lah cik pengganti... daun keladi..

Plan memang nak bersalin di hospital swasta di kota bharu. tapi memandangkan raya nih di umah mak di jerantut.. kalu dan dan lah.. kalu x bersalin di hospital krjn. pun x per.. janji xder per2 masalah..insya allah..

Abang plok ikut jer cakap kome... nasib baik lah abang caring...dengor jer... x kisah.. tapi dia kesian kat aku sebab masa bersalin afiq ari tuh... misi cepat jer toreh tut sebab nak tukar shif katanya..tu yang abes... teruk tu..huhu.. aku dah x ingat dah... dia yang terasa plak..saaaayangg abang....

Kelengkapan baby cuma set tilam bantal yang belum dibuat lagi.. pakai hak lama jer. cover jer buat baru... ingat nak balik umah mak di jerantut minggu ni..tapi x bagi tau lagi cik abang kot dia ada plan lain plok.. huhu.. dia tu kalu x bagitau awal2 ada lah menda yang dia nak buat cuti sabtu ahad.. huuhu

Panjang gak membebel nih.. maklumlah lama dah xupdate kan..

Oklah bersua di len masa.....bye...

1 ulasan:

  1. Informasi yang sangat BERMANFAAT..
    Terima kasih..
    Semoga SUKSES & salam KENAL dari :
    ==============================

    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN”
    ~
    ..Bukan SULAP bukan SIHIR
    Asap di GEROBAK, jadi UANG di KANTONG anda..
    ~
    Paket Usaha Ayam Tulang Lunak “GEROBAKAN” merupakan
    paket usaha kuliner yang mudah dijalankan,
    murah & mempunyai tingkat pengembalian modal yang sangat singkat.
    Hanya dengan Rp. 7.500.000,- Anda sudah dapat menjalankan
    BISNIS KULINER yang terbaik saat ini.
    ~
    Anda akan mendapatkan :
    -. Gerobak
    -. Peralatan masak bakar
    -. Peralatan masak goreng
    -. Kompor, tabung gas & regulatornya
    -. Brosur
    -. Spanduk
    -. Poster
    -. Produk Awal Ayam Tulang Lunak
    -. Kaos
    -. Training (Pelatihan) PELAYANAN (khusus mitra dalam Jabodetabek)
    ~
    Materi inti Training Pelayanan :
    -. Tata cara persiapan pembukaan outlet.
    -. Tata cara membakar & menggoreng ayam tulang lunak
    -. Tata cara menyajikan ayam tulang lunak
    -. Tata cara menyimpan ayam tulang lunak
    ~
    Silakan kunjungi web kami:
    ~
    www.tulanglunakgerobakan.com
    ~
    atau :
    SMS Center: 085781037499
    Telpon & HP : 081318374450 (Telkom)
    08561070103 (Indosat)
    081806396669 (XL)
    021-94946600 (esia)
    021-70264774 (Flexi)
    Kantor: 021-4759274
    PIN BB : 28C97C54
    email : bumi.amrita@ymail.com
    ~
    & dapatkan kemudahan & keterangan lebih lanjut.
    Menu-menu andalan kami adalah :
    1. Ayam Bakar Tulang Lunak
    2. Ayam Goreng Tulang Lunak
    3. Pepes Ayam Tulang Lunak
    4. PepesCeker Tulang Lunak
    5. Bebek Bakar & Goreng
    ~
    Paket Usaha kami berikut menu andalannya telah diliput oleh :
    - Trans TV – Prog Jelang Siang – 28 November 2011 Pk 12.30 WIB
    - ANTV – Program Topik Pagi – 18 Juni 2012 Pk 04.45 WIB -> klik di sini
    dgn URL : http://www.youtube.com/watch?v=WrC1PvqExXc
    ~
    Program Usaha Ayam Tulang Lunak Gerobakan :
    1. Program Dalam Kota
    2. Program Luar Kota ( Program Master Mitra Mandiri)
    Terdiri :
    -. Paket Usaha Standar
    -. Mesin Presto
    -. Training Produksi
    Training Produksi bisa dilakukan di Jakarta atau di tempat mitra.
    Info lebih lanjut bisa dilihat di :
    http://www.tulanglunakgerobakan.com/mfm.html
    ~
    Ingin mencicipi sebelum bermitra ? Silakan order Paket Tester kami yg berisi :
    4 potong ayam tulang lunak (bisa dibakar & digoreng).
    2 pepes ayam tulang lunak
    2 pepes ceker ayam tulang lunak
    2 bebek presto (bisa dibakar & digoreng)
    ~
    Untuk wilayah Jabodetak, kita antar ke tempat calon mitra
    & dan calon mitra bisa langsung diskusi dengan ACCOUNT OFFICER (AO) kami..
    ~
    Tunggu apa lagi langsung silakan order…
    ~
    SUKSES sudah ada di depan mata kita, AYO BER-WIRAUSAHA !
    ~
    ~

    BalasPadam