Khamis, 14 Julai 2016

Assalam.. lama x masuk gambar dalam blog nie... windu plok la
la ni xdan sebab anak dah makin bertambah... huhu

jamuan raya 2014

Ahad, 24 Ogos 2014

halfmoon dan tudung awning 3 lapis exclusif

 Saiz 150x75 cm

 Saiz m rm 70 trmasuk pos


           
    2 layer halfmoon pjg 150x75 cm
    Boleh pakai depan n blakang

Khamis, 21 Ogos 2014

halfmoon ksin satin



Ukuran 150 x 75cm.
Dibuat dr satin lembut..boleh dpakai tanpa inner..boleh dtempah ikut warna ksukaan anda..tidak panas n senng dgayakan..
Harga rm40 termasuk pos..belian borong lbh dr 5 helai rm35 sehelai..

Isnin, 18 Ogos 2014

sample tudung terbaru

 Half moon 2 layer
Pink n putih
Rm45 tmasuk pos.



Halfmoon satu layer rm35 termasuk pos
Jenis kain sifon, sejuk n ringan dpakai.
Ukuran 150cm x 75cm

 Tudung 3 layer
Saiz m
Rm70 tmasuk pos..

Merah biru
Dua layer
Saiz m
Rm60 tmasuk pos

Sila email ke aidahayob@yahoo.com.my..
Wassup @ sms ke no 0189028996 utk tempahan..

Ahad, 17 Ogos 2014

Sabtu, 16 Ogos 2014

Comey x tudung cenggini..on process jualan tudung pulak...tunggu

Jumaat, 15 Ogos 2014

blog dah bsawang

Pesal x
Leh ltk gambo kt blog ni guna tab samsung.?

Khamis, 12 Disember 2013

HARI JUMAAT YANG BLUES

Salam..pagi jumaat.....pada kengkawan yang cuti hari ni selamat bercuti.. semoga dipermudahkan segala urusan.

Aramak..mood nak kerja skarang masih berkurangan.. xtau la pesal..dah lama cuti bersalin 90 hari mood asyik nak cuti jer..adoyai..kita kecian kat anas le kena tinggal dengan babysitter. huhu..sapa lagi papa dia la..x sampai ati katanya nak tinggal ngan nursery.  Bagus juga kita kata sebab xyah bayo rm15 kat diorang.. huhu..save gak ley la buat makan berdua duit tuh..kedekot..hah aha..

Budak kecik tuh dah pandai macam macam ragam skarang..xnak duk sorang la.. nak nengok tv la, nak agah2 la.x nak pakai barut. n many more..x sempat lagi nak masukkan gambo dia dalam nih.. nanti kita masukkan yek..sebab gambo2 dia banyak masuk dalam fb..aduh pengarang jantung ibu..

Hari ni ingat nak start buat hrmis prestasi tuh..pah tu..huhu.. ini plop jadinya...pening gak kepala dibuatnya.. x tau mana nak stat dolu..

Ok lah mengomel plop pagi2 ni.. kita jumpa lagi di lain lembaran yek...bye..

Rabu, 11 Disember 2013

KEK KEJU LELEH MELELEH

Salam semua kengkawan..hmm dah 1/2 tahun x menyentuh blog nih.. aduyai... rindu plop nak menulis sesuatu..try punya try ada masalah plop..pesal plop nih..ke ada virus.ke masalah line..
Try punya try dapat tapi kejap kejap timbul menatang tuh..ntah pe katanya. keh pun x pahang.

Skarang nih dok gatal tangan nak buat kek keju leleh sokmo..adus sedap x terhingganyer..

Gambar sekadar hiasan

So kpd kengkawan yang nak cuba boleh lah order : 0199784362 minimum order 3 bekas area lipis sahaja yek..

TERDAPAT PELBAGAI PERISA
1) PANDAN
2) BLUEBERRY
3) ROS
4) VANILLA
5) COKLAT
-Semua ni saya buat kek sponge yek
Rege : rm 12.00 jer
ukuran kek 8 x 3 inci

6) Kek Coklat Moist
7) Kek Red Velvet
Rege : RM 15.00
Bekas sama saja dengan kek sponge

Mula tuh saja jer bagi kengkawan pejabat makan.. tup2 ada yang nak order..makasih ye kengkawan yang support kiter..
Contact no..0199784362 - aida
jumlah order : minimum 3 bekas
penghantaran sekitar kuala Lipis n kalu nak pick up depan ipgktaa yek.

apo kono jang

testing testing testing

Selasa, 25 Jun 2013

Salam... satu Malaysia....

Aku rasa blog aku nih dah memang dah bersawang betul dah....huhu.. maklumlah sibuk.. dari tahun lepas lagi bulan 12 last update...

Skarang nih dah masuk 32 minggu baby dalam perut.. huhu... tu yang sibuk dan x larat dah kot..ngada2 juga kadang tu...saje manja2 manjakan diri yang dah sedia manja....

awal pregnant dolu ada bleeding n moring sickness... tu yang effect sampai x leh update...(ada kaitan ker).. tapi alhamdullillah skung dah naik daripada 43 kg ke 51 kg huhu..8 kg naik.. haha...maklumlah selera makan dah bertambah2.. Dalam seminggu lebih plak nak pose.. tu yang kena makan banyak2 tu.. takut baby kelaparan plok nanti.. hehe..

Skung tengah berkira2 nak cuti bersalin 3 bulan tapi x tau lah ble nak cutinya... due 21.8.13 tapi semua tu x leh nak jangka.. tuhan yang menentukan...

Nasib baik ada pengganti ke bengkel submodul Lnpt tuh.. kalu x kena g gak terboyot2 nih..dah lah sampai malam bengkel tuh.. 4 hari beb.. kalu g mau bengkak bontot jawabnyer...sedangkan duk pejabat pun dah x tahan sakitnya.. tapi leh gak bangun2 buat senaman. kalu duk kat bengkel tuh nak buat senaman kat depan orang lak? hu.. ikut suka aku jer... hah a...Terima kasih lah cik pengganti... daun keladi..

Plan memang nak bersalin di hospital swasta di kota bharu. tapi memandangkan raya nih di umah mak di jerantut.. kalu dan dan lah.. kalu x bersalin di hospital krjn. pun x per.. janji xder per2 masalah..insya allah..

Abang plok ikut jer cakap kome... nasib baik lah abang caring...dengor jer... x kisah.. tapi dia kesian kat aku sebab masa bersalin afiq ari tuh... misi cepat jer toreh tut sebab nak tukar shif katanya..tu yang abes... teruk tu..huhu.. aku dah x ingat dah... dia yang terasa plak..saaaayangg abang....

Kelengkapan baby cuma set tilam bantal yang belum dibuat lagi.. pakai hak lama jer. cover jer buat baru... ingat nak balik umah mak di jerantut minggu ni..tapi x bagi tau lagi cik abang kot dia ada plan lain plok.. huhu.. dia tu kalu x bagitau awal2 ada lah menda yang dia nak buat cuti sabtu ahad.. huuhu

Panjang gak membebel nih.. maklumlah lama dah xupdate kan..

Oklah bersua di len masa.....bye...

Rabu, 12 Disember 2012

PENCARIAN BARU BERMULA

Salam...
Semakin ku cari semakin banyak benda yang aku x tau... patutlah ramai yang dah surrender...he he..pencarian bermula setelah hati terdetik dan pesanan arwah ayahnda yang belum sempat ditunaikan....
Sebagai anak yang hampir ke destinasi yang dicari kurasakan akulah insan yang terpilih bagi melunaskan amanat arwah.... terasa sayu dan sedu juga hatiku x dapat menyelesaikannya semasa arwah masih hidup lagi......tapi apakan daya masa, halangan dan kederat yang tidak mengizinkan membuatkan segalanya terbantut ditengah jalan.. bagai ada pokok yang menghalang perjalanan di lebuhraya...

Terima kasih kuucapkan kepada rakan taulan yang banyak membimbing dan memberi bantuan semasa pencarian ini baru bermula...

Terima kasih juga kepada saudara2 yang banyak memberi petunjuk dan memberi semangatku untuk lebih terus berkeyakinan dalam pencarian ini..

Mungkin sudah suratan takdir waktu ini pencarianku bermula. sesudah 10 tahun lebih aku berada disini.........hati mulanya rasa xbisa mula mencari,,, sebab halangan yang datang menimpa2..kita hanya merancang, hanya tuhan yang menentukan.  Aku pasrah...aku ku cuba sedaya upayaku yang termampu..mak, abe, abang, kakak adik, rakan taulan, restuilah pencarianku ini..keikhlasan dan sokongan kalian amatku harapkan...

Kepada sesiapa yang membaca secara sengaja dan tidak sengaja article ini..yang mengetahui penghijrahan 4 orang bersaudara dari Minangkabau diharapkan menghubungi saya melalui e-mail...kerjasama anda tidak boleh saya balas melainkan dengan izin Allah dan hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya.

Terlalu sedikit maklumat yang saya ada yang membantutkan saya dalam pencarian ini... Arwah ayah ada berpesan manuskrip salasilah ada di Mela @ Kerambit, Jerantut..tapi saya xtau dengan siapa saya harus rujuk..
Setelah mencari dalam internet..makin pening dibuatnya.. sebab banyak sesi penghijrahan orang sana ke sini... kalu x silap dekat 5x sesi. yang paling dasyat ketika perang belanda ke atas pagar ruyung...semua kerabat diraja dibunuh oleh mereka dan mana yang sempat telah berhijrah ke semenanjung...so.. bermulalah satu ikatan orang sana dengan orang sini.....................................................................................................

Khamis, 6 Disember 2012

Isnin, 3 Disember 2012

HAPPY HOLIDAY TO ALL

Salam... semuanya.. fuh.. lama x update baru... mesti ada hak yang windu kat i... maklumlah.. orang glamor kan... hu hu..

Oleh kerana masa dah mengizinkan saya mengupdatekan blog ni. disini saya coretkan sedikit entry baru buat semua peminat seme...maklumlah dah jadi bujang kelamin skung nih. anak2 n husband dah pos ke kelantan..tinggal kita kat lepis nih sowang2.. kecian..

Tapi xperla. untuk sebulan bulan 12 nih jer.. jangan sampai x balik udah ler.. mengamuk ibu. ha ha..
Masih lagi dalam mood cuti.. nak start kerja pun rasa kureng.. x perla boss understanding kan.

hu hu.. leh lak masukkan gambar nih.. cuti agaknya line x busy kat opis nih.. hu hu.. nasib baik pengarah x skodeng.. ha ha ha..

Kisah afik merajuk sebab x dapat main dengan samsung galaxy tab 7.. he he.baru grap kat kbmall...menangis bersama2 along semalam sebab x kasi tab tuh.. he he.. ibu bli mahal2 nak bagi korang main.. mana patut beb.. x perlah nak soh papa blanja beli mainan lain lak ek.. ibu kesunyian kat lepih nih.. soh ibu buat teman lah tab tuh.. diorang merajuk sampai x nak cakap bile ibu call. hu hu.. apa la korang nih.. kecian ibu..
peper pun.. i love u all so much.. muaaaaaaaaaaaahhhh.... nanti ibu kasi main bile ibu balik kelantan ek...cayang ucuk acin apik...

Khamis, 18 Oktober 2012

KEK RED VELVET

 KRIM CHEESE
Kek yang telah ditopping kan dengan cheese.. lupa lak nak snap gambar kek hak yang bogel.. hu hu.

 keh letakkan strawberry n anggur diatasnya..

 snap gambo dekat sket.. hu hu.. nampak krim tuh x brapa rata. maklumlah.. bukannya pakar.

 warna merah yang mengancam jiwa dan raga..


abaikan gambar kaki tuh... dok jauh tuh.. teknik computer lah katakan.. macam hiasan atas kek plok gayanya.. ha ha ha.

Ahad baru ni lepas geram nak makan kek nih.. dok asyik nengok hak orang jer.. bila masa kita plak nak try.. yer x?  umph... memang sedap.. krim cheese yang menggoda.. mula tu masa makan lepas sahaja letak topping tu.. rasa macam kek biasa jer.. pastu.. keesokkannya lepas letak dalam peti semalaman.. eh.. sedap pulak rasanya.. so..moist.. sebab  guna susu segarkan... macam kek coklat moist lah.. makin lama simpan makin lah sedapnya...

Kengkawan pejabat ramai yang mintak resepi.. hu hu.. saya pun malas nak print.. so.. nengok disini lah yer..sedap kata diorang.. sampai menjilat jari.. pada kengkawan hak online nengok sajer lah yer macam biasa... kalu nak rasa kena lah cuba resepinya..

Alamat resepi x leh nak salin la.. hu hu.. sebab taip kat opis guna mic word 07 kat umah nih plak still 03 huhu.. x leh lah nak buek camno.. len kali lah ese kasikan resepinya. malas nak copy dari blog lain.. keh dah ubahsuai dah resepi ikut suka ati keh...