Khamis, 18 Oktober 2012

KEK RED VELVET

 KRIM CHEESE
Kek yang telah ditopping kan dengan cheese.. lupa lak nak snap gambar kek hak yang bogel.. hu hu.

 keh letakkan strawberry n anggur diatasnya..

 snap gambo dekat sket.. hu hu.. nampak krim tuh x brapa rata. maklumlah.. bukannya pakar.

 warna merah yang mengancam jiwa dan raga..


abaikan gambar kaki tuh... dok jauh tuh.. teknik computer lah katakan.. macam hiasan atas kek plok gayanya.. ha ha ha.

Ahad baru ni lepas geram nak makan kek nih.. dok asyik nengok hak orang jer.. bila masa kita plak nak try.. yer x?  umph... memang sedap.. krim cheese yang menggoda.. mula tu masa makan lepas sahaja letak topping tu.. rasa macam kek biasa jer.. pastu.. keesokkannya lepas letak dalam peti semalaman.. eh.. sedap pulak rasanya.. so..moist.. sebab  guna susu segarkan... macam kek coklat moist lah.. makin lama simpan makin lah sedapnya...

Kengkawan pejabat ramai yang mintak resepi.. hu hu.. saya pun malas nak print.. so.. nengok disini lah yer..sedap kata diorang.. sampai menjilat jari.. pada kengkawan hak online nengok sajer lah yer macam biasa... kalu nak rasa kena lah cuba resepinya..

Alamat resepi x leh nak salin la.. hu hu.. sebab taip kat opis guna mic word 07 kat umah nih plak still 03 huhu.. x leh lah nak buek camno.. len kali lah ese kasikan resepinya. malas nak copy dari blog lain.. keh dah ubahsuai dah resepi ikut suka ati keh...

Ahad, 7 Oktober 2012

KOLEKSI ROTI

 MUHAMMAD AFIQ SIDDIQQIN
Alhamdulillah..sesudah beberapa lama keh x masukkan gambar...teruja sangat hari ni dapat masukkan gambar.. ni gambar afiq masa jamuan raya posa baru nih.. senyum dibuat2 ha ha..betulla kater sue pkp ipgksm.. dia kata masalah line lah tu sebab ntah macammana gambar tetingkat hak nak masukkan gambar tuh xder.. puh..lega..

 ROTI SOSEJ : RM2.00
Aku jual ni untuk member2 sepejabat jer... kengkawan hak jauh diperantauan nengok jer lah yer..roti ni keh x masukkan sodium propionate -entah betul x ejaannya.. benda tuh fungsinya untuk memanjangkan tempoh hayat roti. tapi rotiku ni leh tahan 3 hari gak.. hu hu..

 ROTI COKLAT BERINTI COKLAT RM1.50 DUA BIJI - HAK X MASAK LAGI

HAK YANG SUDAH DIBAKAR

 PAU COKLAT KUKUS

yummy yummy.. edapnyer..

WATER ROUX (BAHAN UNTUK MELEMBUTKAN ADUNAN ROTI) - memang lembut rotinya macam roti gardenia bila dah masak (perasan) sebab k water roux ni lah.. hu hu..campuran dua sudu besar tepung roti n secawan air gode2 atas dapur api sederhana dapat ler

Selasa, 2 Oktober 2012

MOHD DANISH AMJAD

 AMJAD UMUR DALAM 6-7 bulan...
SUJUD SYUKUR

Alhamdulillah.. dekat sebulan juga xleh nak masukkan gambar dalam blog... tapi tup2 malam nih leh plak.. tu lepas geram nih.. gambar nih gambar anak sedara...montel umur baru 3 tahun tapi berat 20 lebih kilo...kitorang panggil amjad awer.. sebab kalu dia naik syeh.. dia akan cakap awer..(power) ala2 power rengers kot.. hu hu...comel.. macam ahli sumo..cakap pelat..tapi cerdik..masa cakap awer tuh tangan dia akan kebelakang..ala2 kabe hero kabe zero. tu yang xleh lupa n nak tergelak tu..

Oklah.. dah abes lepas geram dah..nanti akan dimasukkan gambar2 terbaru koleksi roti2 homemade ku yang sedang hot dipasaran.. hu hu...tunggu........................makasih le kengkawan yang sudi mengoder ngan keh.. walaupun lama tunggu baru leh dapat.. ha ha.. almaklumler kerja.. penat lah nak buat pas waktu kerja.. kena tunggu hari sabtu n ahad baru leh bukak kedai..bye bye.. mata dah ngantuk nih.. lain kali jumpa lagi..

02.10.20012 jam 10.22 mlm